BLD. BASARABIA NR. 256G, SECTOR 3, Bucuresti
Luni - Vineri: 9:00 am to 18:00 pm

Blogul de dragul bloggingului vs. Pasiune

Astazi este mai usor ca niciodata sa iti expui parerea cu privire la orice subiect cu ajutorul mediului online.Dincolo de retelele de socializare unde regasim numeroase opinii si comentarii, exprimarea opiniilor personale prin intermediul unui blog, indiferent de tematica acestuia, a devenit un trend.

Orice blog este sustinut in primul rand de pasiunea celor care scriu si posteaza pe blogul respectiv, cat si de interesul acelora care il citesc. La fel ca in intreaga lume, si piata bloggingului in Romania este foarte numeroasa, dinamica si in plina dezvoltare. Insa nu este suficient sa iti creezi un blog pentru a ajunge un blogger de succes si pentru a ajunge la cat mai multi cititori.

Foarte multe bloguri prezente in online pornesc din pasiune pentru scris sau pentru un anumit topic. De cealalta parte sunt blogurile care pornesc de la ideea de a castiga din asta. Cele doua abordari pot sa fie si complementare astfel incat sa castigi din blogging si sa iti urmezi si pasiunea pentru scris. Insa drumul pana la a castiga de pe urma blogului este destul de lung.

Cum stabilesti tematica blogului?

Sa stabilesti tematica blogului nu este simplu deloc. In general, ne intereseaza pe toti cam aceleasi subiecte, deci risti sa intri in aglomeratie unde valorile sunt greu de observat. Poti alege intre un blog tematic pe anumite domenii, un blog personal unde prezinti diferite experiente sau poti opta pentru un blog generalist unde sunt prezentate absolut toate subiectele de interes.

Daca te ambitionezi, poti face pionierat, adica sa te duci in zona de nisa, acolo unde se afla temele complexe, preocuparile individualizate, specializarile inguste (dar profunde). Cand vrei sa stai printre valori, trebuie sa ai valoare sau sa iti alegi un domeniu profitabil. In acest caz, profitabil inseamna sa iti alegi un subiect care sa corespunda unui numar cat mai mare de cautari pe Google.Este singura cale pentru a creste numarul de accesari.

Cum atragi cititori pe blog?

Faptul ca ti-ai creat un blog este desigur primul pas. Insa pentru a ajunge sa ai succes cu blogul tau este nevoie sa atragi cititori. Iar daca vrei sa iti monetizezi blogul, atunci cu siguranta ai nevoie ca cititorii sa fie interesati de ceea ce postezi frecvent sau de produsele ori serviciile pe care le vinzi pe blog.

Pentru a atrage un numar cat mai mare de cititori este important sa scrii despre subiecte care te pasioneaza sau in domenii in care esti expert. In acest mod poti oferi cititorilor tai informatii si pareri avizate, dar si solutii la diferite probleme sau nevoi.

Pentru un blog aflat la inceput de drum promovarea este esentiala. Cum ai putea sa devii cunoscut daca lumea nu aude de tine? Tocmai de aceea este indicat sa iti promovezi blogul in social media, prin e-mailuri sau pe carti de vizita. Toate acestea vor contribui la cresterea numarului de vizitatori pe blog.

Succesul in blogging

Drumul pana la „a monetiza” un blog, adica a face bani de pe urma blogului, este lung si nu neaparat foarte lin. Cu toate acestea, pornind de la dorinta de a comunica ceva si cu respect pentru munca ta, pentru ideile tale si pentru valorile tale, un blog sustinut prin postari constante si promovat corespunzator poate sa iti aduca si castiguri de ordin material.

Pentru a avea un blog de succes este foarte important sa ai continut de calitate, titluri atractive si cuvinte cheie relevante pentru domeniul tau de activitate. Atelierul de Creatii Digitale ofera servicii complete in marketing digital.Daca nu ai experienta in a gasi cuvintele cheie potrivite sau daca nu ai talent la scris, Atelierul de Creatii Digitale poate sa iti ofere astfel de servicii pentru a spori sansele de succes ale blogului tau.

Creatii Digitale