BLD. BASARABIA NR. 256G, SECTOR 3, Bucuresti
Luni - Vineri: 9:00 am to 18:00 pm

Cum dezvolti un blog?

Crearea unui blog nu este decat o formalitate si un prim pas pentru orice blogger. Este un pas infim si de abia acum poti spune ca incepe dezvoltarea blogului. Daca ai inceput sa scrii,esti entuziast si pui suflet in fiecare cuvant, atunci ai inceput sa contribui la dezvoltarea blogului.

Fiecare blogger isi doreste sa isi creasca blogul cat mai repede, sa ajunga la cat mai multe vizualizari si la cat mai multe accesari intr-un timp cat mai scurt. Insa la fel ca si in cazul unui copil pe care il cresti, si blogul trebuie crescut cu multa rabdare, implicare, atentie si resurse.

Stabileste frecventa postarilor

Primul pas in dezvoltarea unui blog este sa publici constant continut.Este esential sa ai un plan editorial si sa postezi frecvent, sa iti stabilesti un ritm al postarilor.Cititorii si vizitatorii vor reveni pe blog si vor deveni fideli atunci cand se vor obisnui sa primeasca, cu regularitate, pastilele tale de intelepciune.

Poti tine cont de studiile si datele statistice care iti vor indica in ce moment al saptamanii se citeste mai mult in asa fel incat sa postezi cat mai des in acele momente.Ritmicitatea postarilor trebuie sa devina o regula pentru dezvoltarea blogului.

Defineste stilul blogului

Dincolo de ritmicitatea postărilor pe blog, stilul abordat trebuie sa devina o semnatura prin care cititorii si vizitatorii sa te recunoasca in multitudinea de continut prezent in online.Daca nu esti un scriitor talentat sau scrisul nu este o pasiune, atunci poti apela la servicii de content writing.

In acest mod ai certitudinea ca oferi cititorilor blogului tau informatii documentate si continut corect din punct de vedere gramatical si al sintaxei. Poti gasi astfel de servicii de content writing in oferta echipei de la Atelierul de Creatii Digitale.

Creeaza continut atractiv

Pentru a avea cati mai multi cititori si care sa revina constant pe blog este foarte important sa te asiguri de faptul ca fiecare postare are un continut atractiv si cu un puternic caracter informativ.

Tocmai de aceea este important sa alegi cu mare atentie titlurile articolelor postate pe blog, dar si sa te asiguri ca fiecare titlu este sustinut de continut de calitate, relevant, temeinic documentat si corect din punct de vedere gramatical.Atractivitatea continutului poate fi imbunatatita si prin aranjarea textului si a imaginilor astfel incat articolul sa fie placut si din punct de vedere vizual.

Promovarea si monetizarea unui blog

Pentru a face cunoscut un blog poti opta pentru diferite metode. Dintre acestea putem aminti distribuirea in social media a postarilor, trimiterea de newslettere, organizarea de concursuri pe blog sau guest posturi pe alte site-uri si bloguri.

In urma promovarii blogului numarul de vizitatori va creste, iar in cazul in care vizitatorii iti vor aprecia valoarea ideilor, acestia vor deveni vizitatori fideli. In momentul in care ajungi sa ai un numar important de vizitatori fideli, inseamna ca esti foarte aproape de a incepe sa castigi din activitatea pe blog.

Intelege metodele de promovare a blogului

Cheia pentru succesul unui blog il reprezinta promovarea eficienta. Tocmai de aceea este important sa intelegi ce inseamna anumiti termeni precum remarketing, promovare advertoriale, optimizare SEO, Adwords sau marketing digital. Specialistii te pot ajuta cu diferite elemente esentiale pentru dezvoltarea blogului tau si pot sa iti ofere asistenta.

Daca ai un blog si vrei sa il dezvolti mult mai rapid, atunci specialistii in marketing digital de la Atelierul de Creatii Digitale pot contribui semnificativ la acest lucru. Fie ca ai nevoie doar de consultanta pentru a intelege cum poti ajunge cu blogul la nivelul dorit, fie ca ai nevoie de continut pentru blog, Atelierul de Creatii Digital poate fi partenerul ideal in dezvoltarea blogului.

Creatii Digitale