BLD. BASARABIA NR. 256G, SECTOR 3, Bucuresti
Luni - Vineri: 9:00 am to 18:00 pm

Despre seo numai de bine!

Sfera aplicatiilor care fac ca internetul sa devina indispensabil avanseaza intr-un ritm alert. Enuntul suna ca un truism elegant, dar nu toti utilizatorii stapanesc notiunile de baza in utilizarea internetului. Unul dintre aceste exemple poate fi optimizarea SEO.

Ce inseamna SEO?

Search Engine Optimization, adica SEO, este o modalitate prin care se urmareste cresterea vizibilitatii site-urilor web sau a paginilor web, respectiv a rezultatelor unei cautari facuta de un motor de cautare (search engine).

Altfel spus, prin SEO definim o gama de tehnici prin care un website este plasat intr-o pozitie cat mai inalta atunci cand efectuam o cautare dupa un cuvant sau expresie cheie, ceea ce se rasfrange asupra numarului de utilizatori, respectiv cresterea traficului inregistrat de website-ul respectiv. Rezulta un dublu beneficiu, atat pentru utilizator, cat si pentru vizibilitatea website-ului.

SEO in mainile specialistilor in promovare online

In spatele intregului proces se afla o echipa de promovare, respectiv agentii de marketing online specializate pe SEO. Profesionistii care lucreaza pentru o agentie de marketing digital cunosc algoritmii de cautare si reusesc sa stabileasca o legatura intre cautarile utilizatorilor si website-urile care ofera rezultate pentru aceste cautari.

Astfel, la baza optimizarii SEO stau cuvintele cheie prin care poti sa te adresezi grupurilor de potentiali clienti care sunt cei mai predispusi la a fi interesati de produsele sau serviciile oferite de business-ul tau.

Optimizarea SEO de calitate implica anumite tehnici specifice precum optimizarea codarii unui site, ierarhizarea structurii acestuia pentru o indexare cat mai completa pe motoarele de cautare, includerea unui continut unic si de calitate etc. De aceea, consultantii SEO propun clientilor care vor sa-si creasca afacerea, un serviciu SEO individualizat in cadrul unei campanii extinse de marketing si promovare.

Beneficiile optimizarii SEO

Asadar, cei care vor sa se dezvolte si sa devina cunoscuti pe internet au nevoie de un proces de optimizare eficient.Prin urmare, clientii trebuie sa se familiarizeze cu termeni precum webdesign, meniu, sistem de management al continutului, cos de produse, conectari la newsletter, cod de sursa al website-ului, webmaster, coduri de tracking etc.

O campanie SEO asigura, prin urmare, o crestere a numarului de vizitatori interesati de serviciile sau produsele oferite de o firma, respectiv a vanzarilor inregistrate de aceasta. In cazul firmelor mici care au capacitatea de a oferi servicii flexibile si produse personalizate, SEO reprezinta o sansa reala de a concura cu marile companii afectate de birocratie si formalism. Cu siguranta, un client bine informat si exigent se va simti atras de firmele care au disponibilitatea de a raspunde intr-un mod foarte personal unor cerinte specifice.

Externalizarea optimizarii SEO

Promovarea unei afaceri trebuie sa inceapa in acelasi timp cu afacerea. Desigur ca poti sa cazi in capcana ”one man show”, adica sa incerci sa le faci pe toate. La urma urmei, nimeni nu iti cunoaste mai bine produsul sau business-ul si clientii dedicati tie, iar la prima vedere, familiarizarea cu procedurile SEO ti-ar putea crea impresia ca nu mai ai nevoie de aceste servicii.

Asadar, dupa ce vei intelege ce inseamna la nivel de executie un proces de optimizare SEO, vei putea lua o decizie corecta. Excelenta in afaceri inseamna sa intelegi si faptul ca externalizarea unor servicii catre cei specializati este vitala.

Daca vrei sa beneficiezi de servicii de optimizare SEO profesioniste si personalizate pentru business-ul tau, atunci Atelierul de Creatii Digitale iti sta la dispozitie cu servicii complete in promovarea in online.

Echipa de la Atelierul de Creatii Digitale va avea grija ca optimizarea SEO a site-ului afacerii tale, dar si a materialelor de promovare in online, sa fie realizata conform algoritmilor motoarelor de cautare astfel incat prezenta business-ului in mediul online sa fie cat mai eficienta.

Creatii Digitale